bank website.jpg

50 jaar De Koevoet


50 jaar De Koevoet


In 2020 was vijftig jaar geleden dat onze familie begon op De Koevoet

Op 5 februari 1970 kwamen Agnes en Don als bedrijfsleiders in dienst; de boerderij was nét verbouwd, de haven was niet meer dan de voormalige opvaart en er was een grote huurvloot van centaurs en motor- en zeiljachten voor de verhuur. Het huidige restaurant was meer een recreatieruimte. De open haard was er al!

De Koevoet was toen één van de recreatiebedrijven van de B.V. Wâld en Wetterwille (“Bos en waterplezier”). In 1979 kocht Agnes De Koevoet en bouwde het uit tot het bedrijf dat het nu is: met jachthaven, appartementen, camping en restaurant. En sinds eind 2014 hebben Niels en Nelly het stokje van haar overgenomen.

Jubileumboek


Zaterdagmiddag 11 april ontving Agnes het eerste exemplaar van het jubileumboek uit handen van Nelly en Niels. We hebben hier een filmpje van gemaakt, zodat u toch ook een beetje aanwezig was.

Thuiskomen op vakantie


Vijftig jaar Koevoet, dat zijn veel herinneringen: van ons als familie, we zijn hier geworteld. Maar ook van onze gasten, van wie er velen al jaren komen, sommigen na jaren weer terugkomen en enkelen zelfs de start nog hebben meegemaakt

Al onze gasten horen bij de geschiedenis van De Koevoet, hebben meegebouwd aan deze geschiedenis.

In 2018 hebben we een oproep gedaan om uw herinnering aan De Koevoet op te schrijven. Daar hebben velen gehoor aan gegeven: prachtige anekdotes, gedichten, foto’s, filmpjes….. De ene verrassing na de andere troffen we aan in onze mailbox en brievenbus. Wat een waardevolle schat!

Dat materiaal is de basis voor ons jubileumboek “Thuiskomen op De Koevoet”. Aangevuld met onze eigen herinneringen, de geschiedenis van de boerderij en van Teroele, en met professionele redactie en vormgeving, is er een boek ontstaan waar we enorm trots op zijn.

Met een lach en hier en daar een traan gaan we door vijftig jaar geschiedenis. Veel is veranderd maar het onmiskenbare ‘Koevoetgevoel’ is gebleven.

Een kleine impressie


Jubileumboek cover.jpg 20200409_114746.jpg 20200409_114839.jpg 20200409_114927.jpg jubileumboek impressie4.jpg Jubileumboek impressie.jpg Jubileumboek impressie3.jpg jubileumboek impressie2.jpg deKoevoet_logo_50jaar_los.jpg