Familiebedrijf: Agnes, Niels en Nelly

Over onsDe Koevoet is vanaf de oprichting in 1969 in handen van Agnes Galama. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een karaktervolle pleisterplaats tussen de Friese Meren. In 2014 droeg Agnes het stokje aan ons over - haar zoon en dochter. Wij, Niels en Nelly, zetten het familiebedrijf nu voort en maken uw verblijf zo aangenaam mogelijk.


Al ruim een halve eeuw is onze familie betrokken bij De Koevoet.

Agnes Galama sloot dit prachtige plekje, in het hart van de Friese meren, in 1969 in haar hart.

Ze begon hier, samen met haar man, als bedrijfsleider. Na de scheiding kocht ze De Koevoet in 1981. In 2014, op haar 75ste verjaardag, heeft ze het bedrijf overgedragen op haar kinderen, Niels en Nelly.

Er is heel veel veranderd in al die jaren. Ons boek “Thuiskomen op op vakantie” brengt dat goed in beeld. Wat gebleven is: de ruimte, de rust, onze betrokkenheid bij onze gasten en onze medewerkers.

Bij alle veranderingen is onze liefde voor de plek, voor het landschap, voor de natuur en voor onze sociale omgeving de leidraad.

Wij willen deze prachtige plek in het Friese merengebied behouden voor de toekomst.

 

Lees hier meer over ons jubileum.

Maatschappelijk verantwoordelijk


Sinds 2022 zijn we aangesloten bij Green Key én Blauwe Vlag.

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die het strand of de jachthaven levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. De Blauwe Vlag wordt uitgereikt aan meer dan 4.500 stranden en jachthavens in ruim 50 landen wereldwijd.

Lees hier onze MVO verklaring

Anderen over ons


In diverse media hebben gasten van De Koevoet hun ervaringen met ons bedrijf en Friesland gedeeld.

Met trots laten wij u meelezen!


Blog Elske Leenstra

Elske en haar gezin bezoeken onze haven jaarlijks. In september 2016 schreef ze een leuk blog, met prachtige foto's.

Lees blog


De Koevoet op tv

Het programma "Mein Nachmittag" van de Duitse televisiezender NDR had een item over Friesland. Tot onze verrassing kreeg De Koevoet hier speciale aandacht!

Bekijk hier de korte versie.

 


De Koevoet van boven

Prachtige opnamen met een drone.


Blog Mamaliefde

Linda schrijft op haar website Mamaliefde persoonlijke en inspirerende verhalen ove rmoederschap. In het voorjaar van 2016 was ze met haar gezin onze gast. En ze maakten onze "kraandag" mee (de dag dat de boten weer tewater gaan).

Lees blog


Blog Idskenhuizen

Ons buurdorp Idskenhuizen heeft een website voor het lokale nieuws. Hierop is verslag gedaan van onze kraandag, die het begin van het seizoen inluidt.

Lees blog